

Färm zag het licht in 2013 toen de biologen Alexis Descampe en Baptiste Bataille samen färm Sint-Katelijne openden, een superette in het centrum van Brussel die inzet op duurzame, biologische en lokale producten. Bovendien creërden de twee vrienden de eerste keten duurzame, lokale en coöperatieve biologische winkels door het kapitaal open te stellen voor de producenten, de medewerkers en de klanten.
Lees Meer

AZ Sint-Maarten en de franchiseformule Lunch Garden hebben de handen in elkaar geslagen. De bezoekerscafetaria annex broodjeszaak in het nieuwe Mechelse AZ Sint-Maartenziekenhuis, dat eind 2018 haar deuren opent, zal door het franchisenetwerk Lunch Garden uitgebaat worden.
Lees Meer

Carrefour Belgium kondigde eerder aan dat zij deze maand 6 Carrefour Express-franchisewinkels zou openen over het hele land, naast de 8 Express-winkels die al in de eerste 6 maanden van het jaar geopend werden. Nu is het de beurt aan de 2e in de rij, ditmaal aan de Moerkerkse Steenweg 211-213 in Brugge Sint-Kruis.
Lees Meer

De Belgische franchiseformule Exki viert zijn 15-jarig bestaan. Exki is een luxe Belgische fastfoodketen, dat onder andere verse producten aanbiedt, met soms een biologisch landbouw label.
Lees Meer

GeoConsulting sluitte onlangs aan als nieuw geassocieerd lid bij de Belgische Franchise Federatie. GeoConsulting is de leider in België in geomarketing en retail analyse. Expertise gewijd aan elke business.
Lees Meer

Carrefour België opende deze week een nieuwe Carrefour Express in Laken, meer bepaald aan de Stevensstraat 74 in 1020 Brussel. Het is al de tiende nieuwe buurtwinkel van het franchisenetwerk dit jaar. Met deze supermarkt bewijst Carrefour nogmaals zijn innovatievermogen: het experimenteert met een koeltechnologie op basis van propyleengas.
Lees Meer